Aardelektroden Aarding

Aardelektroden Aarding

Aardelektroden zijn speciaal ontwikkeld om uw woning of bedrijfspand te beschermen tegen bliksem. Al vroeg werd er ontdekt dat een metalen staaf als het ware bliksem kon geleiden naar bijvoorbeeld de grond. Later werd dit doorontwikkeld naar professionele aardelektroden om de bliksem die inslaat direct af te leiden naar de grond. Doordat een goede aarde 30 tot 60 kA kan afleiden wordt de schade aan uw gebouw zoveel mogelijk beperkt. Schade door bliksem komt in Nederland namelijk regelmatig voor en is vaak niet verzekerd. Het kan dus slim zijn om aan aarding te doen als u last heeft van bliksemschade.

Aardelektroden voorkomt zoveel mogelijk schade aan elektronische apparatuur.

Een blikseminslag in uw woning levert als eerste veel schade op aan uw elektronische apparatuur. Laptops, televisies u kan het zo gek niet bedenken of het kan kapot gaan door een blikseminslag. Deze schade is blijvend en gaat niet meer over door even te wachten. Vaak gaat een computer helemaal niet meer aan of uw bodem blijft in storing staan. Soms kan u deze schade verhalen op uw inboedelverzekering, maar dit kan lang niet altijd. U kan dus beter schade voorkomen helemaal als u een computer voor zakelijke doeleinden gebruikt. Zonder aardelektroden kan uw complete elektronische dossier in één klap verdwenen zijn.

Aarding voorkomt schade aan uw apparatuur door blikseminslag.

Met aarding worden aardelektroden aan uw woning verbonden met de aarde. Als de bliksem inslaat dan wordt een soort metalen staaf geraakt. Deze staaf begeleid de elektrische lading in een blikseminslag rechtstreeks naar de aarde. Hierdoor kan de elektrische lading geen schade maken aan uw apparatuur of andere spullen. U kan het zien als een soort bliksemvanger die gegarandeerd de gevaarlijke lading weghaalt. Verwacht wordt dat het in de toekomst door het veranderende klimaat in Nederland steeds vaker gaat onweren. Het kan dus slim zijn om nu al te gaan investeren in aardelektroden.

Aarding vakkundig laten installeren door een elektricien.

Aardelektroden installeren kan u natuurlijk zelf doen of laten uitvoeren door een elektricien. Het zelf uitvoeren van de klus is mogelijk, maar u heeft geen zekerheid dat het ook echt werkt. Een elektricien kan de aarding doormeten en testen of deze ook echt werkt. U heeft natuurlijk helemaal niets aan een nieuwe aarding installatie als deze in de praktijk niet blijkt te werken. Een professionele elektricien lost dit eenvoudig voor u op en doet vakkundig onderzoek of uw aarding goed is aangesloten.

Geef een antwoord