Dakkapellen – Kunststof dakkapel

Dakkapellen – Kunststof dakkapel

Dakkapellen worden steeds vaker gebruikt om de woonruimte in je woning te vergroten. Er zijn verschillende soorten dakkappellen waar je uit kan kiezen. Veel woningeigenaren weten dat ze graag een dakkapel willen plaatsen, maar hebben geen idee wat ze precies willen. Het is belangrijk om jezelf hierin te laten adviseren en om samen te kijken naar de mogelijkheden. Een aantal opties hebben we voor je op een rijtje gezet om een duidelijk beeld te krijgen in jouw woonsituatie.

Kunststof dakkapel of toch hout?

Eén van de eerste keuzes waar je voor komt te staan is het materiaal. Je kan kiezen voor een houten dakkapel of een kunststof dakkapel. De prijs van hout is vaak verleidelijk het is gemiddeld € 1.000 goedkoper dan kunststof. Toch is het niet altijd slim om direct voor de laagste prijs te gaan. Er is namelijk nog één groot nadeel bij hout en dit is het onderhoud. Een kunststof dakkapel dien je alleen één keer per jaar schoon te maken wat vaak voor een groot gedeelte vanuit de binnenkant kan. Een houten dakkapel dient regelmatig een schilderbeurt te krijgen. Doordat je hier een steiger voor nodig hebt kom je al snel bij een schildersbedrijf uit waar je al snel € 1.000 of meer kwijt bij bent. Tenzij je echt een liefhebber bent van hout kan een kunststof dakkapel veel voordeliger zijn.

Afwerking aan de binnenzijde

Net als bij hout dakkapellen kan je er ook voor kiezen om bij een kunststof dakkapel de binnenzijde af te werken. Dit is gewoon geheel vrijblijvend en je kan zelf bepalen wat je mooier vind. Zo kan je kiezen voor een houten afwerking of ook een afwerking met kunststof aan de zijkanten. De afwerking is bij dakkappelen vaak optioneel en je kan er dus ook voor kiezen om alleen de buitenzijde te laten afwerken en binnen zelf te doen.

Kunststof dakkapel met zonwering

Dakkapellen zijn een mooie oplossing om meer ruimte en licht op bijvoorbeeld een zolderkamer te creëren. Het enige nadeel is wel dat een kunststof dakkapel dus ook al snel meer warmte binnenlaat via de ramen. Eventueel kan je ervoor kiezen om direct prefab zonwering te installeren en zo de zon buiten de deur te houden. Als je echt kiest voor een robuust systeem dan zorg je ook voor een complete verduistering in een slaapkamer. Laat de zonwering eventueel direct meenemen bij het plaatsen van de dakkappelen zodat je echt een totaalplaatje hebt. Je hebt zo het materiaal, de afwerking en zonwering meegenomen in de prijs van jouw nieuwe dakkapellen.