Puin afvoeren en tuinafval

Puin afvoeren en tuinafval

Een grote verbouwing? Hier komt veel meer puin bij kijken dan je zou denken. Zelfs bij het verbouwen van een keuken of badkamer komen complete zakken vol met puin naar beneden. Al snel staat de complete tuin of oprit vol met puin afval. Puin afvoeren is hierbij belangrijk om je woning zo snel mogelijk puin vrij te krijgen. Je wilt natuurlijk geen problemen met de buren of ander gezeur vanwege rondslingerend puin. Met een container huren kan je snel puin afvoeren en ben je zelf niet heel lang bezig. Uiteraard kan je ook zelf puin afvoeren bij de gemeentewerf. Hiervoor dien je vaak wel een aanhanger te huren om het puin in af te voeren.

Puin afvoeren uit de tuin.

Tuinafval kan soms een aardige berg vormen. Natuurlijk ben je in het bezit van een groen kliko, maar dit is meestal niet genoeg. Daarbij wordt deze kliko in sommige gemeentes slechts één keer in de twee weken geleegd. Dit is vaak te weinig als je veel tuinafval hebt. Bij het leeghalen van een tuin komt er vaak veel meer kijken. Gelukkig zijn er speciale puin containers voor het afvoeren van tuinafval. Deze containers kunnen worden volgegooid en opgehaald wanneer je genoeg puin verzameld hebt. Zo bepaal je helemaal zelf wanneer het puin wordt afgevoerd.

Schoon puin afvoeren uit badkamer of keuken.

Een nieuwe badkamer of keuken? Hier komt vaak veel schoon puin bij kijken. Je kan dit puin afvoeren bij de gemeentewerf. Afhankelijk van je gemeente dien je vaak per kilo schuin puin te betalen. Dit bedrag kan fors oplopen, maar bij sommige gemeentes hoef je niet te betalen. Alleen dien je aan te tonen dat je uit een bepaalde gemeente komt. Je kan dus niet zomaar puin afvoeren in een andere gemeente. Als je een container huurt dan kan je in principe zonder extra te betalen puin afvoeren. Je huurt een container voor bijvoorbeeld drie kuub puin en hier betaal je eenmalig voor. Zo hoef je niet per kg te betalen en is het gewoon vol is vol.

Tuinafval afvoeren van snoeihout.

Snoeihout vormt al snel veel tuinafval waar je vaak niets mee kan. Het past niet in de kliko en veel gemeentes halen het tegenwoordig niet eens meer op. Dit kan vaak alleen tegen betaling en als het niet teveel is. Maar als je een grote tuin hebt dan heb je al snel veel tuinafval en snoeihout. Huur daarom altijd een container om al je tuinafval in te plaatsen. Zo ben je na de renovatie van je tuin in één keer van de troep af.

Geef een antwoord