Zonsystemen

Zonsystemen helpen je het hele jaar door aan groene energie in je woning. Wordt nu zelf leverancier van je eigen energie en wees niet meer afhankelijk van energiemaatschappijen. Het zelf produceren van stroom heeft diverse voordelen en is nu nog voordeliger dan vroeger. Doordat steeds meer gezinnen overstappen op zonsystemen zijn de zonnepanelen gemiddeld 50% goedkoper geworden. Het is nu eindelijk betaalbaar geworden om je eigen zonnepanelen aan te schaffen. Naast de prijs van de zonnepanelen is er tegenwoordig ook voldoende subsidie beschikbaar. Iedere gemeente heeft zijn eigen subsidieregeling. Je kan zo een groot deel van je investeringskosten direct terug ontvangen.

Laat je geld niet op je spaarrekening staan, maar investeer in zonsystemen.

Geld op je spaarrekening brengt tegenwoordig vrijwel niets meer op. Natuurlijk kan je eigen geld wel beleggen in verschillende fondsen. Alleen zit hier altijd een groot risico aan. Je kan je geld namelijk kwijt raken en uiteindelijk was het rendement van 1% zo gek nog niet. Tenzij je gaat investeren in je eigen zonsystemen. Op zonsystemen verdien je namelijk een rendement van 6%. Dit kan overigens de komende jaren nog verder toenemen doordat energie en gas steeds duurder wordt. Binnen 10 jaar heb je de investering alweer terug en begin je pure winst te maken op je zonsystemen. Je kan dus beter investeren in zonpanelen dan op een beleggingsrekening.

Hoeveel bespaar je met zonsystemen?

Eén van de vragen die regelmatig gesteld wordt over zonsystemen is hoeveel je nu eigenlijk echt bespaart. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel geld je wil investeren in zonpanelen. Gemiddeld heb je er voor een normaal gezin 8 tot 10 nodig om echt geld te kunnen besparen op je rekening. Afhankelijk van het soort panelen dat je kiest en het rendement van je zonsystemen kan je ongeveer 50 tot 70% besparen op je energierekening. Als je ook nog eens investeert in een zonneboiler dan kan je nog eens 50% op je gasrekening besparen. Het duurt gemiddeld 10 jaar voor je de panelen hebt terug verdient. Dit is wel afhankelijk van je investeringskosten, subsidie en de jaarlijkse stijging van je energiecontract.

Zonsystemen online vergelijken.

Door de populariteit van zonsystemen zijn er steeds meer merken bijgekomen en zijn ook bekende merken panelen gaan produceren. Hierdoor is er een ruime keuze en kan je flink vergelijken in prijs en rendement. Je zal merken dat de prijs lang niet altijd het hoogste rendement bepalen. Soms heb je met een ander merk voor een lagere prijs een veel hoger rendement. Vaak staat bij de zonsystemen vermeld hoeveel KWH ze per jaar produceren. Vergelijk dit met je eigen energierekening en bereken zelf hoeveel geld je per jaar kan besparen met zonsystemen. Eventueel kan je ook nog kijken naar zonsystemen met of zonder accu. Een accu wordt vaak gekoppeld aan de systemen als je het systeem op de camping wil gebruiken. Bij een systeem zonder accu wordt de opgewekte stroom die je niet verbruikt verkocht aan je eigen energieleverancier. Dit geld krijg je vervolgens aan het einde van het jaar terug. Vergelijk welk systeem het beste bij jouw gezin past.