Veel voorkomende verslavingen

Er zijn veel dingen waaraan je verslaafd kan raken. Eigenlijk is een verslaving een soort ziekte. Vaak kunnen mensen er weinig aan doen, maar heeft het wel een enorme impact op hun leven. Verslavingen zorgen namelijk voor geestelijke en lichamelijke problemen waardoor iemands gezondheid snel achteruit gaat. In dit artikel nemen we je mee in een aantal veel voorkomende verslavingen.

Alcohol

Een alcoholverslaving is een van de meest voorkomende verslavingen. Alcoholverslavingen krijg je niet zomaar, maar ontstaat vaak in de loop van de tijd. We spreken van een alcoholverslaving als je lichaam echt niet meer zonder kan. Alcohol is natuurlijk slecht voor je gezondheid en ook gaat het vaak ten koste van school, werk en sociale relaties.

Drugsverslaving

Naast alcohol zijn er ook veel mensen aan drugs verslaafd. Wanneer je last hebt van een drugsverslaving kan je niet meer leven zonder deze middelen te gebruiken. Een groot deel is mentaal, maar ook je lichaam kan uiteindelijk niet meer zonder. Er zijn enorm veel verschillende drugs en de één is verslavender als de ander.

Gokverslaving

Gokken is enorm verslavend. Mensen willen namelijk hun verloren geld vaak zo snel mogelijk terugverdienen. Het gevoel van winnen maakt mensen gelukkig en hierdoor spelen ze steeds met grotere bedragen. Dit resulteert vaak in financiële problemen.

Alle vormen van verslavingen zijn niet gezond. Zoek hulp wanneer je kampt met een verslaving. Door professionele hulp kan je namelijk je leven verbeteren. Bij CACN Verslavingszorg kan je terecht voor persoonlijke begeleiding op maat.