Het trainen van de rugspieren

Een rug is een belangrijke spier. Door je rug vaak te trainen is de kans op rugpijn veel kleiner en als je een krachtsporter bent komt een sterke rug vaak van pas. Het doen van goede rugoefeningen is van groot belang.

Lage rugpijn

Om lage rugpijn te voorkomen kun je het beste je onderrug goed trainen. Bij het trainen van de rug wordt de onderrug nogal eens vergeten of genegeerd. Veel mensen in Nederland hebben echter last van lage rugpijn. Dit zouden ze voor een deel kunnen verhelpen door de rug te trainen. Echter, er zijn ook voldoende te mensen voor wie het eigenlijk al te laat is. Dat is net als met het aannemen van een verkeerde houding. Als je jarenlang een verkeerde zithouding hebt aangenomen, zul je pas op lange termijn de negatieve gevolgen ervan ondervinden. Dan is het natuurlijk al te laat.

Een deadlift is een ideale oefeningen voor de onderrug. Je hoeft zeker niet met de zwaarste gewichten te trainen. Zeker als je begint met trainen is het belangrijk om met de lichtere gewichten te beginnen, zodat je het langzaamaan kunt verhogen. Als je begint met deadliften is het belangrijk om de oefening goed uit te voeren, zodat je niet te maken krijgt met blessures. Er komt nogal wat spanning op je onderrug te staan als je deze oefening doet.

Bovenrug trainen

Voor de bovenrug zijn er veel meer foamroller oefeningen te vinden. Deze kun je eenvoudig op het internet vinden, maar in bijvoorbeeld de sportschool kun je altijd een instructeur vragen of hij of zij een aantal goede oefeningen kent en deze kan voordoen. Voer ook bij deze oefeningen de oefening goed uit, zodat de kans op blessures klein is.