Hoe slaap je in de zomerse hitte

Een probleem waar veel mensen mee kampen zijn de slapeloze nachten in de zomer. Soms is het zo warm in de nacht dat veel mensen liggen te baden in hun eigen zweet en dat zelf zonder onder een deken te liggen het niet uit te houden is in de slaapkamer. Daarnaast komen in de zomer ook nog eens die vervelende muggen om de hoek kijken, waardoor het slapen al helemaal onmogelijk wordt. Maar wat kan je hier nou aan doen?

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf niet druk gaat maken, omdat je het hier alleen maar nog warmer van krijgt. Veel mensen hebben de neiging om te gaan bewegen of te blijven draaien in de hitte, maar het enige wat hiermee bereikt wordt is nog meer warmte.

Daarnaast kan het fijn zijn om in de zomer een ventilator in de slaapkamer te zetten en om deze in de nacht aan te zetten, waardoor er iets meer verkoeling in de kamer komt. Het is fijn om een geluidloze te nemen, waardoor er geen overlast zal komen van het geluid.

Nu het eerste probleem, de hitte, verholpen is kan er gekeken worden naar het tweede probleem, namelijk de muggen. In de zomer zijn er in Nederland veel muggen te vinden die zich in de nacht bezig houden met verschillende slachtoffers zoeken om lek te prikken. Het gevolg is dat wij er de volgende dagen verschrikkelijk veel jeuk van krijgen en het vervolgens open gaan krabben, waardoor het weer kan gaan ontsteken. Om de muggen tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden. Een hiervan is gebruik maken van een muggenspray. Deze zijn soms wel duur en willen nog weleens niet werken. Een andere mogelijkheid is het kopen van een klamboe. Een klamboe houdt niet alleen muggen tegen maar ook andere insecten die de nachtrust kunnen verstoren.