Idyllische huisjes in de sneeuw

Je kent de Christmas Village vanuit films, van die idyllische plekjes met sneeuw en overal verlichte kerstbomen en een ronkende stoomtrein. Op een plein een schaatsbaan waar kinderen zich uitleven en de kerstkoortjes die op de hoek van de straat staan. Altijd al gedroomd van een eigen kerstdorp? Met de Lemax kersthuisjes is het makkelijker dan je denkt. Zorg voor genoeg ruimte in je huis, want het aanbod is enorm en kopen werkt verslavend. Spaar het bij elkaar en voor je het weet heb jij een eigen miniatuur dorp in je huiskamer staan.

Bouw je eigen dorp

Met name de tuincentra pakken rondom de feestdagen uit met deze kerstdorpen en pronken ermee in kerstshows. Met een overdaad aan ruimte maken ze er droomachtige taferelen van. Maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen kerstdorp samen te stellen en tot leven te brengen in je eigen huis zodat je er de hele dag van kan genieten. Een populaire plek voor een kerstdorp is er één rondom de kerstboom. Je kan ook een deel van de kamer hieraan besteden, zoals de bovenkant van een dressoirkast. Het is ook leuk om verschillende delen van de kamer themahoekjes te maken. Voor hoogteverschillen kun je zelf aan de slag met een houten plaat, piepschuim en nepsneeuw.

Breng de kerstsfeer tot leven

Met Lemax kersthuisjes is de variatie bijna eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een miniatuur van kopen voor je eigen Christmas Village. Een molen, bakkerijtjes, snoepwinkeltjes en noem het maar op. Zelfs met muziek en verlichting erin. Ook zijn er bewegende elementen te koop zoals kleine ijsbanen en ander sneeuwtaferelen. Breng de kerstsfeer tot leven met verlichte kerstbomen en kleine poppetjes die in jouw dorp wonen. Als dat nog niet genoeg is, ga over de top met een werkende trein of kabelbaan.