Wat een dag

De geur van verse koffie knalt uit mijn koffie-volautomaat. De vogels fluiten vrolijk buiten. Het zonnetje schijnt. Wat een heerlijk begin van de dag. Onder het genot van een vers bakje koffie, zittend in mijn loungeset, bedenk ik wat ik vandaag eens zou gaan doen. Straks eerst maar eens een broodje eten, dan even stofzuigen en dan maar weer even verder kijken.

Met frisse tegenzin verlaat ik mijn zitplaats en pak de stofzuiger uit de gangkast. Ik heb besloten om toch eerst maar even te gaan stofzuigen. Broodje eet ik daarna wel. Binnen korte tijd is de hele huiskamer, keuken en gang gestofzogen. Ik ruim de stofzuiger weer op en loop richting de koelkast. Hier haal ik, kaas, sla, komkommer en tomaat uit. Ik heb besloten om mijzelf eens te trakteren op een lekker broodje gezond. Vol overgave geniet ik intens van dit heerlijke broodje.

Na het broodje besluit ik om de barbecue schoon te gaan maken. Het ‘barbecue weer’ is namelijk in aantocht. Net als vele andere Nederlanders ben ik een liefhebber om met het mooie weer lekker in de tuin te BBQ-en. Ik haal de barbecuehoes van de barbecue en ga met de schoonmaakborstel aan de slag. Met goed gereedschap is het schoonmaken een fluitje van een cent. Na het werk met schoonmaakborstel nog even een sopje over barbecue heen en hij is weer als nieuw.

Hierna sluit ik de nieuwe lampen nog even aan in de tuin. Aangezien de aansluitpunten er al lagen is dit een eenvoudig klusje. Nog even checken of ze werken. Gelukkig is dit het geval. Ik besluit om de rest van de dag lekker van het zonnetje te gaan genieten.