Stickers bedrukken: mogelijkheden

Stickers bedrukken: professionele bedrijven

Met de toenemende populariteit van stickers die voor allerlei zaken gebruikt kunnen worden, is het geen verrassing dat stickers bedrukken een succesvolle marketing geworden is. Hoewel het mogelijk is om thuis stickers af te drukken, zijn de kwaliteit en duurzaamheid daarvan niets in vergelijking met de stickers die u bij een professioneel bedrijf kunt kopen. Zeer weinig mensen hebben thuis de noodzakelijke printers, inkt en papierkwaliteit dat nodig is voor het maken van duurzame stickers. Daarom is stickers bedrukken beter via een professioneel bedrijf dan via uw eigen printer thuis.

Stickers bedrukken: mogelijkheden

Stickers bedrukken via professionele bedrijven is dus beter dan dat u ze zelf print, omwille van de kwaliteit. Maar er zijn nog voordelen verbonden aan stickers bedrukken via professionele bedrijven. Stickers bedrukken via een professioneel bedrijf, zal u namelijk meer mogelijkheden geven om te kiezen in vormen, maten en kleuren. U zal thuis de grote variëteit niet hebben om te kiezen in kleuren, maten en vormen. Stickers bedrukken is, zoals elke technologie, enorm verbeterd door de jaren heen. Het is niet langer beperkt tot stickers bedrukken op dun, wit papier met zwarte inkt, in een rechthoekige vorm. In plaats daarvan kan u tegenwoordig stickers bedrukken op diverse soorten en gewichten van papier, met eindeloze kleurenopties en prints. Ook niet te vergeten, zijn de vele soorten en maten van stickers.

Stickers bedrukken: soorten

De aanpak van stickers bedrukken kan op verschillende manieren gebeuren. Eén daarvan is afdrukken via een scherm. Dit is de oudste en nog steeds de meest voorkomende methode van stickers bedrukken. Het is een eenvoudig proces dat synthetische schermen gebruikt voor het overdragen van de afbeelding op het papier van de sticker. Het is voor het fundamentele afdrukken, en in het algemeen, voor slechts een beperkte hoeveelheid stickers. De inkt wordt bij deze techniek op het papier geperst. Het proces moet herhaald worden voor elke kleur die wordt gebruikt. Een andere manier, is boekdruk afdrukken. Het is een vorm van hoogdruk, met behulp van een pers. Een omgekeerd, verhoogd oppervlak, wordt geïnkt en gedrukt in het papier van de sticker. Het wordt meestal gebruikt op kleine, eenvoudige projecten van slechts één kleur. Een derde methode voor stickers bedrukken is, flexografie. Dit wordt gebruikt voor het afdrukken van grote hoeveelheden stickers. Het wordt vaak gebruikt in commerciële afdrukken. Verder bestaan er nog verschillende methoden voor het bedrukken van stickers, zoals offsetdruk, het vier kleuren proces of nog andere methoden. De meest geavanceerde vorm voor stickers bedrukken in de tijd waarin we nu leven, is uiteraard digitaal stickers bedrukken.

Geef een antwoord