Een bokszak kopen: het juiste materiaal

Bij het kopen van een nieuwe bokszak zijn er diverse dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat jouw nieuwe bokszak de juiste grootte heeft. Daarnaast moet je bij bokszak kopen ook letten op het gewicht van de zak. En wil je ├ęcht een goede investering doen? Dan let je niet alleen op de grootte en het gewicht van de bokszak, maar check je ook van welk materiaal de buitenzijde van de zak gemaakt is.

De materialen van een bokszak

De buitenzijde van een bokszak kan van diverse materialen gemaakt zijn. Ten eerste kun je een bokszak kopen van stof. Een bokszak van stof heeft een buitenzijde van canvas of nylon. Deze bokszak is niet geschikt voor intensief en/of professioneel gebruik. Alleen als je recreatief wil boksen, is dit een geschikte bokszak.

Daarnaast kun je ook een bokszak van polyurethaan kopen. Deze materiaalsoort wordt ook wel PU of kunstleder genoemd. Een bokszak van kunstleder is geschikt voor regelmatig gebruik. Als je veel traint, is dit een geschikte bokszak voor jou.

Tot slot kun je ook een bokszak van leer kopen. Deze bokszak is duurder dan een bokszak met een stoffen buitenzijde of een buitenkant van kunstleer. Een bokszak van leer is geschikt voor regelmatig en zeer intensief gebruik. Deze bokszak gaat gegarandeerd jaren mee, ook als je iedere dag bokst. Overigens is een bokszak van kunstleer voor de meeste boksers prima. Alleen voor professionele boksers in Amsterdam raden wij een bokszak van leer aan.