IJskast

Eindelijk is het zover, het weer is omgeslagen. Gure, koude en natte dagen hebben plaats gemaakt voor heerlijke warme dagen. Het voordeel van een slechte herfst en winter is dat je dan extra geniet van het voorjaar en de zomer. De donkere dagen maken plaats voor langere lichte dagen met veel zon. Ik begin weer helemaal op te bloeien.

Nog even kan ik genieten in mijn hangmat, alvorens ik aan de slag moet. Straks krijg ik visite en moet nog wat voorbereidingen treffen. Al liggend geniet ik van de zon die op mijn huid brandt. Na enkele minuten besluit ik toch maar omhoog te komen en alvast wat hapjes te gaan maken. Uit de ijskast haal ik wat salades die ik gisteren al gemaakt heb. Ik hoef ze alleen nog maar op te maken. Ik versier de salades met sla, komkommer, tomaat, ei en diverse andere producten. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat, al zeg ik het zelf. Ik stop de salades weer terug in de koelkast. Op moment dat ik de koelkast sluit, hoor ik de deurbel gaan.

Ik open de voordeur en daar staat de visite die ik had uitgenodigd. Samen lopen wij naar de voortuin. Ik vraag mijn bezoek wat zij willen drinken en loop, met de bestelling in mijn hoofd, naar de keuken. Ik pak een paar glazen en druk deze één voor één tegen de ijsblokjesdispenser die zich in mijn koelkastdeur bevind. Wat is dat toch een geweldige uitvinding. Na de glazen met ijs te hebben gevuld, schenk ik de gewenste frisdranken in. Onder het genot van heerlijk koude frisdrank, lekkere salades en een heerlijk brandende zon hebben wij nog een heerlijke middag gehad.