Hoe verloopt een bouwkundige keuring Rotterdam?

Indien je van plan bent om een woning te kopen in Rotterdam zal je graag goed voorbereid aan de onderhandelingstafel plaats willen nemen. Om dit te kunnen realiseren wordt het sterk aangeraden om een bouwkundige keuring Rotterdam uit te voeren. Tijdens een dergelijke visuele controle van de woning worden alle verschillende ruimtes gecontroleerd. Het gaat hierbij letterlijk om alle ruimtes die zich bevinden tussen de zolder en de kelder. Is er sprake van een tuin? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook deze wordt gecontroleerd. Hoe dan ook, het laten uitvoeren van een dergelijke controle kan er in de praktijk altijd voor zorgen dat je kan rekenen op een realistisch beeld van wat de marktwaarde voor het gebouw in kwestie precies is. 

Wat betekent het feit dat het een visuele controle is precies?

Een bouwkundige keuring Rotterdam is eigenlijk een visuele controle van de woning in Rotterdam die je wenst te kopen. De keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundig expert die onafhankelijk zal optreden. Dat betekent dat de uitkomst zowel in het voordeel van de koper als van de verkoper kan zijn. Eigenlijk zijn beide partijen dus gebaat bij het aanstellen van een dergelijke expert. De bevindingen zullen uiteindelijk worden opgenomen in een bouwkundig rapport. 

Het feit dat een bouwkundige keuring Rotterdam een visuele controle betreft zorgt ervoor dat je er rekening mee moet houden dat er geen schade aangebracht mag en kan worden aan het pand. Dat is natuurlijk enerzijds zeer interessant, maar anderzijds zorgt het er eveneens voor dat bepaalde vormen van schade of problemen aan het zicht onttrokken kunnen worden. Een honderd procent sluitend eindresultaat kan je bij een dergelijke keuring dan ook helaas niet verwachten. 

Welke voordelen zijn er precies aan verbonden?

Eigenlijk kan je moeilijk om het uitvoeren van een bouwkundige keuring Rotterdam heen. Indien je er niet voor kiest om ze uit te laten voeren moet je er namelijk rekening mee houden dat je een sprong in het diepe zal maken met de aankoop van je vastgoed. Je zal immers niet met zekerheid kunnen stellen dat de prijs die wordt gevraagd echt marktconform is. Daarnaast loop je bovendien ook het risico om geconfronteerd te worden met nog extra kosten na aankoop waar je eigenlijk geen rekening mee had gehouden. Wil jij al deze risico’s kunnen voorkomen? Dan is het zeker de moeite waard om het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring Rotterdam te overwegen!

Hoeveel kost een bouwkundige keuring Rotterdam?

Het is niet meer dan logisch dat ervoor het uitvoeren van een bouwkundige keuring Rotterdam bepaalde kosten in rekening worden gebracht. Hoe hoog deze kosten zijn gelegen is volledig afhankelijk van de grootte van de woning in kwestie. Er dient wat dit betreft eveneens rekening mee te worden gehouden dat de tuin mee wordt opgenomen in de berekening van de prijs. Ook deze zal namelijk onder de loep worden genomen. Gemiddeld geldt voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring dat er sprake is van een kostprijs gelegen tussen de 325 en 500 euro. Let wel, het spreekt voor zich dat de prijs van een dergelijke keuring ook sterk afhankelijk kan zijn van de bouwkundig expert die ze uitvoert. Even een vergelijking uitvoeren is dan ook zeker interessant.