De opkomst van de minisegway

Een nieuwe rage is geboren. De mini Segway, segboard, oxboard, elektrische hoverboard, smart balance wheel of smart balance board allemaal namen voor eigenlijk hetzelfde product. De mini Segway is van het merk Segway. De andere namen worden vooral gebruikt door de andere fabrikanten die hun product aanbieden. Het board dat in Amerika en Aziƫ al erg populair is begint in Europa nu steeds bekender te worden. Er zijn verschillende fabrikanten die het product maken. Uiterlijk verschillen ze niet dramatisch. De echte verschillen zitten vaker in de motoren en de sensoren van het apparaat.

Een mini Segway besturen

De mini Segway werkt bijna hetzelfde als de normale Segway. Wil je vooruit met het apparaat dan ga je een klein beetje naar voren hangen, door de punten van je schoenen omlaag te duwen. Als je een bocht wilt maken moet je je voeten in tegengestelde richting rustig laten kantelen. Om te remmen ga je iets achteruit hangen door je hakken naar beneden te duwen. Wanneer je in deze laatste positie blijft staan is het trouwens ook mogelijk om achteruit te rijden. De bewegingen bij deze kleinere varianten dienen wat subtieler te zijn. Doordat dit apparaat geen stuur heeft is het bochten maken en naar rechts en links gaan ook net wat anders.

Met dit product kun je rechtopstaand overal naar toe. Het is geschikt voor jong en oud. Door de sensoren die in het apparaat zitten hoef je niet bang te zijn om te vallen. De sensoren zorgen ervoor dat het apparaat altijd in balans is.