Cadeaus maken uit vilt

Maak je eigen kleding of voer reparaties uit met een naaimachine

Als je naar een winkel gaat om je kleding te vermaken dan ben je vaak al snel veel geld kwijt. Het is veel goedkoper om zelf je reparaties uit te voeren en bijvoorbeeld broeken korter te maken. Een naaimachine kan je helpen om dit uit te voeren en is een investering die vaak nog jaren meegaat. Het is puur handwerk, maar eigenlijk altijd handig om in huis te hebben voor als er een keer iets kapot gaat.

Leuke accessoires maken met vilt

Vilt is bij toeval ontstaan en wordt vooral gebruikt om leuke accessoires mee te maken. Met vilt patronen maak je al snel de leukste spullen voor in huis. Voor ieder seizoen zijn er leuke ideeën te vinden die je kan maken met vilt. De mogelijkheden zijn eindeloos en ontzettend leuk om in elkaar te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de paashaas tijdens de Pasen of een sinterklaas poppetje tijdens Sinterklaas. Je kan het allemaal maken uit vilt en leuk neerzetten in huis als decoratie.

Cadeaus maken uit vilt

Je kan vilt met een naaimachine heel eenvoudig aan elkaar vast maken en zo de leukste cadeaus maken om te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke kraamcadeaus gemaakt uit vilt? Je maakt eenvoudig je eigen cadeaus met behulp van patronen om vervolgens weg te geven aan je bezoekers. Met behulp van de patronen zet je het eenvoudig zelf in elkaar en heb je echt iets unieks om weg te geven.

Stoffen kopen om zelf kleding te maken

Het is natuurlijk helemaal hip om vandaag de dag je eigen kleding te maken. Programma’s als heel Holland naait draagt hier natuurlijk aan bij. Het enige wat je nog nodig hebt om de mooiste creaties neer te zetten is stoffen. In de stoffenwinkelkan je terecht voor unieke stoffen om hiermee een leuke outfit te maken voor jezelf of voor je kinderen. Het is niet alleen lekker voordelig, maar ook gewoon heel erg leuk om je eigen kinderen in een creatie te zien lopen die je zelf gemaakt hebt.

Van damesmode tot echte kinderstoffen.

Stoffen kopen voor bijvoorbeeld dames of kinderen is natuurlijk nog veel leuker. Je kan dan heel specifiek een stof uitkiezen en bestellen. Verschillende merken stoffen hebben hun eigen collectie speciaal ontworpen voor dames of voor kinderen. Het is zo nog leuker om gericht een outfit voor iemand samen te stellen.
Naaimachines zijn een belangrijk onderdeel van je gereedschap als je een klus in elkaar gaat zetten. Verschillende topmerken hebben hun eigen machine lijn uitgebracht. Je komt niet alleen de gewone naaimachine tegen, maar ook lockmachines of borduurmachines om prachtige patroontjes te borduren. Merken als Singer, Brother, Elna en Bernina zijn de merken die je absoluut eens moet vergelijken als je opzoek bent naar een nieuwe machine.