Gerechtsdeurwaarder Amsterdam

Gerechtsdeurwaarder Amsterdam

Een gerechtsdeurwaarder Amsterdam is een persoon die u niet meteen graag bij u thuis zult ontvangen. Toch hoeft u nog niet meteen iets te vrezen wanneer een gerechtsdeurwaarder Amsterdam bij u thuis aanbelt. Hij zal u wellicht verschillende documenten overhandigen waar u even voor dient te handtekenen. Nadat dit is gebeurd kunt u de papieren in kwestie rustig en op uw eigen tempo inkijken. Waarschijnlijk zult u vervolgens de nodige stappen willen ondernemen waarvoor u een beroep zult willen doen op een jurist, al is dat lang niet in alle gevallen noodzakelijk.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder Amsterdam?

Gerechtsdeurwaarders zijn over het algemeen personen die niet bepaald geliefd zijn bij het grote publiek, in tegendeel. Dat heeft uiteraard alles te maken met de functie van deze personen. Wanneer er een gerechtsdeurwaarder Amsterdam bij u aan de deur komt heeft deze namelijk zelden goed nieuws te vertellen. De kans bestaat namelijk dat u bijvoorbeeld voor de rechtbank wordt gedaagd. Het beroep van gerechtsdeurwaarder is omwille van onder andere deze reden aan diverse strenge voorwaarden gebonden. Het beroep van gerechtsdeurwaarder is er wel één die uitsluitend uitvoert. Met andere woorden, de documenten die worden afgeleverd worden door een derde partij opgesteld waarna deze door de gerechtsdeurwaarder in kwestie bij u thuis worden afgeleverd.

Dagvaarding van een gerechtsdeurwaarder

Wanneer u een gerechtsdeurwaarder Amsterdam aan de deur krijgt is de kans groot dat deze u een dagvaarding zal bezorgen. Een dagvaarding is letterlijk een document die u oproept om op een bepaalde dag voor een specifieke rechtbank te verschijnen. Een dergelijke dagvaarding wordt door een gerechtsdeurwaarder afgeleverd omdat de verzender er op die manier zeker van is dat de persoon aan wie de dagvaarding is gericht deze ook daadwerkelijk heeft gekregen. Hierdoor kunt u voor de rechtbank in een later stadium bijvoorbeeld niet getuigen dat u niets van de zaak afwist. Een dagvaarding door een gerechtsdeurwaarder kan even schrikken zijn, maar eigenlijk is het niet zo’n groot probleem, u dient er alleen de nodige aandacht en gevolg aan te geven.

Geef een antwoord