Alles gaat tegenwoordig digitaal

Onze samenleving is al een tijdje aan het digitaliseren en dat zien we ook terug in het bedrijfsleven. Zo wordt de papieren loonstrook haast niet meer uitgereikt en zal je deze vooral digitaal vinden, via de mail of het bedrijfsportal. Digitalisering van bedrijven is erg belangrijk omdat uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de jongeren een werkgever kiest op de aangeboden technologische mogelijkheden die het biedt. De werkgevers zijn hier natuurlijk van op de hoogte en gaan dan ook mee in deze ontwikkeling om te moderniseren.

Voor de werkgever is dit ook veel makkelijker wanneer de loonstrook digitaal is. Zo hoef je deze niet meer te printen en te versturen, wat dus ook veel minder tijd kost. Wanner je besluit de loonstrook digitaal te maken, kun je besluiten dit zelf te doen maar je moet hier toch wel redelijke kennis van hebben om dit goed te regelen. Je kan er daarom ook voor kiezen om een loonbureau in te huren die dit voor jou kan doen. Zij zijn specialisten op het gebied van salarisadministratie en het digitaliseren hiervan en kunnen dit dus erg goed regelen. Daarnaast bespaar jij meer tijd door dit uit te besteden en kan je je meer bezig houden met andere dingen binnen het bedrijf. De salarisadministratie houdt namelijk ook in dat er wordt bij gehouden wat de wijzigingen op het gebied van de cao en loonwijzer. Wel is het belangrijk dat de werknemers tegenwoordig dan ook de digitale loonstrook digitaal willen tekenen.

Ook voor werknemers is het positief wanneer de loonstrook digitaal is. Zo heb je veel beter overzicht over de loonstroken die je hebt ontvangen en ook verkrijg je deze veel sneller dan wanneer het niet digitaal was. Het beschikbaar stellen van de digitale loonstrook gebeurd namelijk een tot twee dagen sneller dan wanneer deze geprint wordt. Ook kun jij ze niet meer kwijtraken doordat ze online staan opgeslagen.