Barbecue

Barbecue

Wat is eigenlijk een barbecue? Vaak wordt het in teksten weergegeven als ‘BBQ’, maar wat is het precies? Een barbecue is een gebruiksvoorwerp waar wij vlees en andere voedingsproducten kunnen bereiden door ze te roosteren/ grillen. Als het weer het toelaat duiken wij de tuin in om te gaan barbecueën. Natuurlijk zijn er ook mensen die barbecueën als het niet zulk mooi weer is, maar dat zijn de ‘barbecue-verslaafden’.

Het barbecueën is eigenlijk een heel sociaal fenomeen. Dikwijls worden er mensen uitgenodigd om te komen barbecueën. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt het ‘feel good’ aspect naar boven getoverd. Heerlijk bereid vlees, lekker wat stokbrood, sauzen, salades, de zon, drankje en bewegingsvrijheid zorgen vaak voor een goed gevoel.

Er zijn diverse soorten barbecues, namelijk houtskoolbarbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues en de wat minder bekende/ minder vaak gebruikte palletbarbecues. De huidige moderne barbecues zijn niet meer te vergelijken met vroeger. Het zijn eigenlijk gewoon ‘buitenkeukens’ (zo worden de nieuwste barbecues tegenwoordig ook vaak genoemd). De mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Enkele voorbeelden van wat er tegenwoordig op een gasbarbecue kan zitten zijn:’grilloppervlakte, RVS branders, gourmet BBQ systeem, grillroosters, warmhoudrek, werkbladen’. Gourmet BBQ systemen zijn vaak uitgerust met sear gate, bakplaat, pizzasteen, wok, gevogeltestomer, poffertjespan en geregeld ook een Koreaanse barbecue.

Zo ziet u dat de buitenkeuken vaak meer functionaliteiten heeft dan de keuken die wij in huis hebben. De gerechten die wij binnen maken, kunnen wij met gemak ook buiten maken. Het zal in mijn optiek niet eens zo gek lang duren voor er een barbecue/ buitenkeuken met oven en magnetron op de markt komt.