Zo bouw je een fantastische caferacer!

Het bouwen van een eigen caferacer is natuurlijk een immens project. Vaak iets waar mensen jaren voor sparen of waar ze al jaren van dromen, maar het nog altijd niet durven te realiseren. Hoog tijd om hier dan nu echt mee aan de slag te gaan. Een caferacer kopen bij Caferacerwebshop.com doe je natuurlijk niet zomaar. Je wil er zeker van zijn dat deze aan al jouw wensen voldoet. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop jij de meest fantastische caferacer ooit kunt bouwen. Als je maar weet waar je op moet letten. In dit artikel geven we enkele tips om je alvast een beetje op weg te helpen.

Realistisch budget


Ten eerste is het belangrijk om een realistisch budget op te stellen. Hou er rekening mee dat het bouwen van een caferacer genoeg geld zal kosten. Denk hierbij niet alleen aan de grote uitgaves, zoals het kopen van een basismotor, maar ook aan de relatief kleine dingen. Dit zijn juist vaak de dingen die sneller oplopen dan je zou denken. De gashendels bij Caferacerwebshop.com of de aanschaf van een aantal motor knipperlichten, het telt allemaal al snel mee. Doe daarom van tevoren goed research online en bekijk de verschillende prijzen. Zo krijg je een realistisch budget van de minimale benodigde grootte van jouw budget om een mooie caferacer te kunnen bouwen.

Het is van tevoren onmogelijk om in te schatten wat het exacte bedrag gaat zijn. Daarom is het verstandig om ook nog wat extra geld te reserveren voor ‘onvoorziene uitgaven’. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.

Maak gebruik van een goede basis


Dan is het belangrijk om de juiste basis voor jouw caferacer te leggen. Om te weten welke basismotor je nodig hebt, is het belangrijk om te weten waar een goede caferacer aan moet voldoen. Zodat je uiteindelijk zo min mogelijk hoeft te sleutelen. Het is hierbij met name belangrijk dat er een duidelijke horizontale lijn zichtbaar is over de lengte van de motorfiets en allebei de wielen van gelijke grootte zijn. Zo creëer je eenvoudig de robuuste uitstraling waar een caferacer zo naar verlangt.

Goede basismotoren zijn o.a. de Kawasaki Z-, BMW K- en de Honda CB-series. Hoewel deze uitermate geschikt zijn, komen ze vaak wel met een prijskaartje omdat ze erg geliefd zijn. Wie wilt besparen, doet er dan ook goed aan om voor een ander en iets minder gewild model te kiezen. Zolang je ervoor zorgt dat de karakteristieke kenmerken van een caferacer aanwezig zijn, kun je geen fouten maken en enkel eenvoudig besparen op de aanschaf van een basismotor.

Schakel een professional in


Onderschat zeker niet hoeveel werk het bouwen van een caferacer is. Het vraagt om enorm veel kennis en ervaring om dit in goede banen te leiden. Kleine dingen, zoals een db killer van Caferacerwebshop.com monteren, kun je wellicht eenvoudig zelf, maar er zullen ook dingen zijn waar je wat extra hulp bij kunt gebruiken. Calculeer dit goed in binnen je budget en schakel waar nodig zeker een professional in. Zo voorkom je dat je fouten maakt en uiteindelijk nog duurder uit zult zijn. Soms is het beter om realistisch te blijven, dan om te dromen en klussen aan te grijpen waar je eigenlijk geen kennis en/of ervaring mee hebt. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en onnodige kosten.