De Primark vestigingen in Nederland

In Nederland schoten Primark vestigingen als paddenstoelen uit de grond. De ene na de andere vestiging werd geopend en dat geeft wel aan dat het concept in Nederland ook succesvol is gebleken. Nog altijd worden er vestigingen geopend en dat zal in de nabije toekomst zeker niet veranderen. Er zullen alsmaar meer bijkomen, maar overigens ook niet overdreven veel vestiging. Primark heeft zich namelijk als doel gesteld om wel uniek te blijven. Je zult dus niet, zoals bijvoorbeeld een keten als HEMA, in iedere stad een vestiging aantreffen. Dan gaat de exclusiviteit van de modeketen verloren en dat is juist niet hetgeen wat Primark wil.

Succes van de primark

Toch is het succes van Primark opvallend te noemen. Dit komt namelijk omdat ze geen reclame maken. Er zijn maar weinig bedrijven op de wereld die zich staande kunnen houden, zonder dat ze reclame hoeven te maken. Laat staan dat ze gigantisch groeien, zoals Primark in de afgelopen tien jaar heeft gedaan. Lange tijd was het namelijk een, voor Nederlanders, onbekende modeketen aan de andere kant van het kanaal, ofwel Engeland.

De eerste vestiging werd vele tientallen jaren geleden geopend in Ierland en nadat in Engeland een aantal vestigingen werden geopend stokte de expansie van Primark enige tijd. Pas halverwege het vorige decennium kreeg Primark de smaak te maken en opende het vele vestigingen op het Europese vaste land. In Nederland zijn er inmiddels ook talloze vestigingen te vinden en naar verwachting zullen er op korte termijn nog een aantal vestigingen bijkomen.
Bron: Primarkonlineshop.eu