Schoonmaken

Schoonmaken

Wat was het weer een lekker weertje afgelopen weekend. Heerlijk veel buiten geweest. Lekker in de tuin gewerkt. Loungeset schoongemaakt. Tuinstoelen en tuintafel ook sopje overheen gehaald. Groene laag van bovenkant terrasverwarmer gesopt. Onkruid verwijdert. Tegels schoongemaakt. Geeft een opgeruimd gevoel. Je bent even bezig, maar dan ze je het ook opknappen en het geeft een opgeruimd gevoel.

Na het schoonmaken, natuurlijk de kussens in de loungeset gedaan. Heerlijk bakje koffie gezet met onze nieuwe espressoapparaat. Al rond kijkend en genietend van mijn koffie was ik na afloop van werkzaamheden toch wel blij. Het had de nodige zweetdruppels gekost, maar het was zeer zeker de moeite waard geweest.

Vandaag wilde ik de schoonmaakwoede ook in huis gaan voortzetten. Echter besloot de stofzuiger dat hij er naar 5 minuten spontaan mee ophield. Is toch raar, aangezien ik deze stofzuiger pas enkele maanden heb. Hij was ook vrij prijzig. Morgen maar terug naar winkel waar ik de stofzuiger gekocht heb. Het lijkt mij dat je met een stofzuiger toch wel de huiskamer, gang en keuken moet kunnen stofzuigen. Het is natuurlijk niet normaal dat stofzuiger er na 5 minuten helemaal mee stopt. Het lijkt mij logisch dat wij een andere krijgen of ons geld terugkrijgen.

Dan maar op ouderwetse manier even troep bij elkaar vegen. Na dit te hebben gedaan, besluit ik om de hanglampen die al een tijdje in onze kast liggen en mooie plek boven de eettafel te geven. Als dit klusje eenmaal geklaard is, besluit ik dat het wel weer mooi is geweest voor vandaag. Morgen weer een nieuwe dag en nieuwe klusjes.