Ochtendritueel

De wekker gaat. Nog niet helemaal wakker hoor ik in de verte de vogels zingen. De duisternis verlaat langzaam mijn kamer. Nog één keer gun ik mijzelf 9 minuten rust en druk op de ‘snooze-knop’ van mijn wekker. Gevoelsmatig gaat de wekker na 2 minuten al weer tekeer. Liefst zou ik de ‘snooze-knop’ nog een keer indrukken, maar verstandig als ik ben, besluit ik dit niet te doen. Ik hijs mijzelf uit bed. De slaap uit mijn ogen wrijvend, strompel ik naar de badkamer. Ik zet de douche aan en ondertussen kleed ik mij uit.

Onder de douche begin ik redelijk wakker te worden. Ik begin zelfs al een liedje te mompelen. In gedachte neem ik het ochtendritueel door. Als ik zo aangekleed en beneden ben, dan even twee broodjes uit de vriezer halen, deze laten ontdooien en ondertussen een heerlijke bak koffie zetten met ons nieuwe espressoapparaat. Ik twijfel alleen nog over de smaak. Zou ik deze keer Cappuccino nemen, Espresso of toch maar weer Latte Macchiato? Ja, het is moeilijk keuzes te maken. Ik denk dat ik toch maar weer voor Latte Macchiato ga. Deze vind ik nu eenmaal heel lekker.

Aangekleed loop ik de trap af naar beneden. Ik begin aan het ritueel, welke ik net in gedachte al helemaal heb uitgestippeld. Brood uit vriezer, coffeepad in de espressomachine en ondertussen start ik de laptop op. Vandaag ga ik verder aan het schrijven van mijn boek. Nog drie hoofdstukken en dan kan deze naar de uitgever ter controle en goedkeuring.