Wat moet je weten over deurbeslag kopen?

Op een zeker ogenblik zal je tot de vaststelling komen dat niet alleen de sloten en scharnieren van je deur, maar ook de deurklinken aan vervanging toe zijn. Wanneer dat het geval is zal je tot de conclusie komen dat de tijd rijp is geworden voor het kopen van nieuw deurbeslag. In eerste instantie bestaat het vermoeden dat dit een vrij saai klusje is. Vergis je echter niet, dat is in de praktijk zeker niet het geval. Voor dit beslag geldt namelijk dat ze door de jaren heen een aanzienlijke evolutie heeft doorgemaakt. Tegenwoordig kan er dan ook een keuze worden gemaakt uit een groot aantal verschillende mogelijkheden die perfect zullen matchen met jouw interieur. Is het voor jou niet helemaal duidelijk waar bij deurbeslag kopen allemaal rekening mee te moeten houden? Dan zal je tot de conclusie komen dat de informatie hieronder doornemen zeker en vast interessant is.

Stem je deurbeslag altijd af op de stijl van je interieur

Het eerste waar je bij het aanschaffen van deurbeslag rekening mee moet houden is de uitstraling waar je interieur over beschikt. Meer concreet betekent dit bijvoorbeeld dat je in een modern getint interieur de voorkeur kan geven voor een exemplaar van RVS. In dat geval ben je niet alleen verzekerd van zeer kwalitatief beslag, daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat het beslag over een strakke uitstraling zal beschikken. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Een ander verhaal wordt het wanneer je bijvoorbeeld hebt geopteerd voor het realiseren van een industrieel interieur. Bij de keuze voor een dergelijke interieurstijl zal je kunnen vaststellen dat het bijvoorbeeld een absolute aanrader kan zijn om zwart deurbeslag te voorzien. Op deze manier wordt er namelijk perfect een match gecreëerd met het stoere karakter van je interieur. 

Wat valt er eigenlijk allemaal onder deurbeslag?

In de praktijk blijkt dat veel mensen zich nog altijd niet helemaal goed bewust zijn van alles wat er nu precies onder deurbeslag valt. Het is namelijk zo dat dit een verzamelnaam is voor menig aantal verschillende artikelen. Het gaat hierbij dus niet alleen om deurklinken, maar bovendien ook om:

  • Schilden;
  • Rozetten;
  • Scharnieren;
  • Insteeksloten;
  • Cilindersloten;

Voor al deze verschillende zaken geldt dat ze wel één ding met elkaar gemeen hebben. In de praktijk is het bijvoorbeeld zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat het beslag voor je deuren zo kwalitatief mogelijk is. Je moet er namelijk bij stil blijven staan dat deze zaken ontzettend vaak worden gebruikt waardoor ze al snel sporen van slijtage kunnen vertonen. Wil jij dat graag kunnen voorkomen? Neem dan alleen genoegen met echt kwalitatief beslag! 

Hou rekening met de draairichting van je deur!

Het kopen van het juiste deurbeslag is in de praktijk alleen maar mogelijk wanneer je de draairichting weet van de deur. Daar dient dan ook altijd rekening mee te worden gehouden. Deze draairichting is niet alleen bepalend voor de scharnieren, maar ook voor het type deurklinken. Om de draairichting te kunnen bepalen kan je kijken naar de stand van de scharnieren. Zie je de scharnieren zitten? Dan zal de deur in de praktijk altijd naar je toe draaien. Zitten de scharnieren aan de rechterkant? Dan heb je logischerwijs een deur die naar rechts open zal draaien. Naast deurbeslag kun je ook meubelbeslag kopen bij DeOudeDeurklink!