Boerenadvies

Boer zijn is niet alleen een beroep, maar het is een leven. Een boer is vierentwintig uur per dag zeven dagen per week op zijn werk en daar moet je wel passie voor hebben. Een boer is dan ook graag met zijn dieren bezig en heeft geen tijd om zich om andere dingen druk te maken.

Toch zijn er dingen waar een boer zich wel druk om moet maken. Voor het voortbestaan van een bedrijf is het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd. Investeren betekend niet dat je per definitie moet uitbreiden maar het betekent dat je geld geeft aan dingen waar je later meer geld voor terug krijgt. Een deel van de investeringen wordt gedaan omdat ze veel kosten besparen en andere investeringen worden gedaan omdat ze geld opleveren.

Bij investeringen is het belangrijk om te kijken naar welke investering op het moment van investeren het meeste rendement oplevert. Verder mag de investering niet zoveel kosten dat je het niet kan betalen. Als je op deze dingen let heb je de goede investering gedaan. Maar als boer besteed je liever helemaal geen tijd aan het bezig houden met investeringen. Een boer heeft genoeg aan zijn eigen boerderij.

Gelukkig zijn er goede agrarische adviesbureaus. Voor een goed agrarisch advies kan je terecht bij wijsman. Wijsman heeft zich gespecialiseerd in het adviseren van boeren over het nemen van de juiste beslissingen over bijvoorbeeld investeringen. Wijsman is goed op de hoogte van de verschillende regelgeving en kan zich als adviesbureau veel beter bezighouden met de juridische, financiële en andere aspecten van het boerenleven.

Als boer hoef je je geen zorgen meer te maken over welke investeringen goed zijn en welke minder, want daar heeft wijsman allemaal verstand van. Een voorbeeld daarvan is een stal met Italiaanse bouw. Deze stal voldoet aan veel milieueisen en past binnen het beleid van veel gemeentes.