Werken na kanker

Werken na kanker

Als je genezen bent na kanker, dan moet je opnieuw gaan werken. Vaak is werken na kanker zeer moeilijk, omdat je dan nog heel moe bent. Daarom is het beter om te starten met halve dagen als je gaat werken na kanker. Op die manier zal je jezelf en je lichaam minder overbelasten bij werken na kanker. Als de werkgever jou de mogelijkheid geeft om je dagen anders in te vullen bij een parttime job, dan kan je er bij werken na kanker ook voor kiezen om telkens te recupereren via een dag thuis te blijven. Op die manier ga je bijvoorbeeld werken na kanker door op maandag, woensdag en vrijdag te werken, maar op dinsdag en donderdag ben je dan thuis om te recupereren. Als je juist begint te werken na kanker, is dit heel vermoeiend. Zorg er daarvoor altijd voor dat je voldoende slaapt als je gaat werken na kanker, maar probeer ook terug in je ritme van vroeger te komen door te sporten. Dit hoeven geen zware sporten te zijn. Geregeld een wandeling maken is hiervoor ideaal.

Werken na kanker en hulp bij kanker

Kanker is een ziekte die niemand wilt krijgen, maar toch raken zeer veel mensen er mee geconfronteerd. Bij kanker verandert je hele leven. In dit artikel wordt er beschreven hoe werken na kanker gebeurt en wat hulp bij kanker te betekenen heeft.

Hulp bij kanker

Hulp bij kanker zal zeker van pas komen. Deze hulp bij kanker kan financieel zijn, maar kan ook dienen om je thuis bij te treden. Bij kanker verblijf je vaak in het ziekenhuis, maar de dagen dat je thuis bent, kan je misschien niet alles zelf doen. Daarom is hulp bij kanker mogelijk. Je kan bijvoorbeeld thuisverpleging gebruiken als hulp bij kanker, maar ook kan je bepaalde therapieën volgen om te dienen als hulp bij kanker.

Hulp bij kanker: spreek erover

Hulp bij kanker is soms moeilijk te vinden. Daarom moet je erover spreken. Er bestaan bijvoorbeeld zelfhulpgroepen die je verder kunnen helpen, maar ook kan je vragen aan familie of vrienden voor hulp bij kanker. Zij zullen jou zeker graag helpen. Sommigen spreken hiervoor een beurtrol af. Ook kan je thuishulp aannemen als hulp bij kanker. Dit betekent dat er bijvoorbeeld mensen komen om te helpen bij huishoudelijke taken, als gezinshulp of andere hulp bij kanker dat je kan gebruiken. Voor kinderen kan er thuisonderwijs genomen worden. Op de dagen dat deze kinderen zich goed voelen, komt er dan een leerkracht aan huis om les te geven.

Geef een antwoord